First courses

Linguine with Spring Courgettes and blossoms

2 small courgettes

1/2 white onion

4 courgette flowers

4 stems of saffron

6 tbs freshly grated parmesan

1 organic egg, beaten

200 sms of linguine or tagliatelle

Extra Virgin Olive Oil

Sea Salt

Black Pepper

Fresh basil leaves

 

Finely chop the onion and thinly slice the courgettes. Remove the inner pistil in the courgette flower.

Cook the onion in a pan with 5 tbs of extra virgin olive oil until translucent. Add the courgettes and the flowers, season with sea salt and cook over medium high heat until cooked but still crunchy, about 7 minutes. Blend in the saffron.

Bring a stockpot with salted water to the boil and cook the pasta following package instructions.

Meanwhile, beat the egg with a pinch of sea salt, a dash of black pepper and 1 tbs of freshly grated parmesan cheese.

Drain the pasta, reserving a cup of pasta water and mix the linguine in a serving bowl, or back in the pan, with the courgettes.

Now add the beaten egg, season with more parmesan and a spoonful of pasta water for creaminess, if needed.

Add a few basil leaves and serve immediately.

Goditi il 10% di sconto
iscrivendoti alla nostra
newsletter!

Inserisci subito qui sotto la tua email e:
ti arriverà un codice da inserire nel carrello del tuo prossimo ordine per ottenere il 10% di sconto
riceverai in anteprima le nostre offerte speciali, tante gustose ricette siciliane e interessanti novità.

    Ci prendiamo qualche giorno di pausa dal 7 Agosto.
    Tutti gli ordini saranno processati a partire dal 27 Agosto.
    BUONE VACANZE

    Goditi il 10% di sconto iscrivendoti
    alla nostra newsletter!

    Inserisci subito qui sotto la tua email e:
    - ti arriverà un codice da inserire nel carrello del tuo prossimo ordine per
    ottenere il 10% di sconto
    - riceverai in anteprima le nostre offerte speciali, tante gustose ricette siciliane
    e interessanti novità